10 ok arra hogy feketét viselj

Régóta követem kedvenc japán tervezőm  Yohji Yamamoto művészetét . Ő a ruhatervezésben a dekonstrukció egyik művésze, ami nagyon közel áll hozzám. Kollekciói fantasztikus szellemi szabadságról tanúskodnak,  ami az öltözködésben az egyik legizgalmasabb dolog. Nála a ruha annak ellenére, hogy alapban a fekete színnel játszik, sokszínű, változatos, és időtálló. Ruháinak szabása avant-gard és egyben a tradíciók tovább vitele, egy olyan részletekben finom művészet számomra, amit csak kevés tervező művel ilyen magas szinten.

dd36e4b5d5bcd3df72a33582e61409be.jpg
deb8e9f5fe0afd4e4eca6762e1496345.jpg
24a20022ffe43814dbb64ffc6d8020d6.jpg
d0b3d2369bebf01a6b85f2dad1ddfe79.jpg

A városi viseletben is nagyon közkedvelt a fekete szín, az alábbi válogatásban olyan szetteket gyűjtöttem össze amik annak ellenére hogy monokrómok, mégis valami csavar folytán izgalmasak.

Sokan sokféle képpen írják le a fekete színt. Most megpróbálom összegezni számomra mit jelent egy fekete szett, miért szeretem és viselem mostanában ezt, mint saját emblematikus megjelenési formámat.

  1. Esősorban praktikussága miatt szeretem a fekete színt, mert minden napszakban úgy érzem bárhova elmehetek egy ilyen szettben, és jól nézek ki. 

  2. Nagyon könnyű egy csupa fekete gardrób ruháival öltözni. Ez most a palettám, amivel dolgozom, ami az életem meghatározója, szabásokra és anyagokra rakom a hangsúlyt.

  3. Amióta kifehéredett a hajam színe, a kontraszt miatt jól működik jelen színeimmel, amit korábban nem éreztem.

  4. Nem kötődik trendekhez, ad egyfajta csendes önbizalmat amire vágyom, mert az évek alatt rám rakódott plusz kilóimat  jól elrejti.

  5. Fontos számomra, hogy a fekete szín az egyfajta esztétikai fogalom is egyben. Régebben a művészek kedvenc színe volt, mert egyfelől beolvadtak, bezárkóztak a színnel, másfelől egy "kitűnni" vágyást reprezentált.

  6. Az  olcsó darabjaim is néznek úgy ki, mintha  drága ruhákat viselnék.

  7. Az esetleges gyűrődések is úgy tűnnek, mintha japán designer darabokban lennék.

  8. Egyszerűségükben sikkes minden egyes darabom.

  9. Erőt sugárzó állandóságuk egyfajta csoda.

  10. Egy olyan stílus elem számomra,  amit nem dobsz csak úgy magadra, majd könnyedén megválsz tőle, ez  életemnek egy része most,  az esztétikám vizuális megjelenése.

Fontos: ez a szín általában jól áll mindenkinek, egyik semleges szín a ruhatárban, ami az alap gardróbunkban kell, hogy szerepeljen.

Neked milyen ruhadarabod fekete? Milyen kötődésed van, vagy volt a fekete színhez? Írd meg bátran, vagy oszd meg a Facebook oldalamon hozzászólás formájában.

Perfect Imperfection

Az ízlésről